2015 İlk Çeyrek Android Kullanım Yüzdeleri!

Dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi Android platformunda en büyük sorun güncellemeyken Google ardı ardına yeni güncellemeler yayınlıyor fakat kime?

1

Android telefon kullanım sayısı 1 milyarı geçti. Biz teknoloji editörleri genellikle amiral gemisi telefonlardan bahsediyor ve genellikle bunların testlerini yapıp sizlerle paylaşıyoruz ama amiral gemisi telefonlar Android ekosisteminde %10’luk kısım bile oluşamamış.

Orta ve alt segment telefonlardan oluşan Android ekosisteminin en önemli sorunu ise “Güncelleme“. Google geçtiğimiz hafta yeni nesil Android M güncellemesini duyurdu. Duyurdu duyurmasına ama bundan tam 1 yıl önce duyurulan Android 5.0 Lolipop güncellemesine kavuşmayan amiral gemileri varken Android M niçin?

Asus Zenfone ailesi henüz Android 5.0 güncellemesine kavuşmuşken Android M bu telefonların hem 2. el değerini hem de kullanıcıların memnuniyetini düşünüyor mu?

Tüm bu durumları siz değerli okuyucularımızın takdirine bırakıyor ve 2015 ilk çeyrek Android kullanım oranlarını sizlerle paylaşıyoruz.

android-kulllanim-oranlari-2015-ilk-ceyrek

Bu listeye göre tam 1 yıl önce tanıtılan Android 5.0 Lollipop kullanılma oranı %12,4‘e ulaştı. Android 4.0 Jelly Bean kullanım oranı ise nihayet düşme eğilimine girdi ve %39,3‘ten %37,4‘e geriledi.

Diğer Android sürümlerinin oranlarında da ufak ufak geri gelmeler var fakat özellikle %37’lik Android Jelly Beam kullanan telefon sahiplerinin de artık güncelleme beklememeleri gerektiğini üzülerek söylüyoruz.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir